Translate

Atleți polisportivi: SCRABBLE şi TAEKWONDO


Atleți români polisportivi 

  SCRABBLE şi TAEKWONDO 

Protagonistă:

 
MirelaScrabble este un joc practicat ca sport în Moldova, România și Senegal. În alte țări Scrabble este un joc de divertisment, de societate sau de simplă competiție. Anual se organizează campionate mondiale de Scrabble oficiale în limbile catalană, franceză și spaniolă.
Cererea de brevet de invenție nr. 2752158 pentru Game Apparatus a fost depusa de americanul James Brunot în 28 octombrie 1954 la Biroul American de Patente. Soții Helen și James Brunot cumpăraseră descrierea jocului Scrabble de la americanul Alfred Butts, adevăratul inventator al jocului, cel care nu a reușit din 1931 pâna în 1954 să-și breveteze singur invenția http://mosgerila.com/scrabble/ini/is_scrabble.htm.
Scriitorul american Vladimir Nabokov arată în cartea sa Lolita ca Scrabble era la moda în America pe la 1790 sub numele de Alfavit - un vechi joc rusesc de noroc și îndemânare http://mosgerila.com/ev/cronicascrabbleNabokov-Covaciu.htm.
În România Scrabble este marcă înregistrată la OSIM din 5 august 1993. Marca nr. 63800 SCRABBLE este proprietatea întreprinderii americane Mattel, prin firma germană de avocați J.W. SPEAR&SONS LIMITED.Taekwondo (pronunție aproximativ tekuando) este un sport din grupul Artelor Marțiale, de origine coreeană.

Împărṭiṭi acest articolComentarii

Articole recente

Primul mare Scrabble Duplicat din România

OCTAVIAN MOCANU CÂȘTIGĂ ÎN MURCIA