Translate

LEGEA EDUCAȚIEI FIZICE ȘI SPORTULUI NR. 69/2000Istoria Sportului Românesc

 

LEGEA EDUCAȚIEI FIZICE ȘI SPORTULUI


La 28 aprilie 2000 Parlamentul României adopta Legea Educației fizice și sportului nr. 69/2000 iar prin Hotărârea Guvernului nr. 884/2001a fost aprobat Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii Educației fizice și sportului.

Forma inițiala a legii, publicată în Monitorul Oficial nr. 200 din 9 mai 2000. Legea a fost iscălită de Președintele Camerei Deputaților ION DIACONESCU și de o persoană în numele Președintelui Senatului ULM NICOLAE SPINEANU.

Legea Educației fizice și sportului din 2000 a fost remaniată prin 30 de acte modificatoare (legi și ordonanțe de urgență ale Guvernului), ultimul act fiind Legea nr. 90 din 16 aprilie 2018.

Textul Legii Educației fizice și sportului în vigoare începând cu data de 30 iunie 2016, prezentat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.


Legea Educației fizice și sportului reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de educație fizică și sport în România.
În sensul acestei legi, prin educație fizică și sport se înțelege toate formele de activitate fizică menite, printr-o participare organizată sau independentă, să exprime sau să amelioreze condiția fizică și confortul spiritual, să stabilească relații sociale civilizate și să conducă la obținerea de rezultate în competiții de orice nivel.
Termenii folosiți în textul legii au semnificația stabilită în anexa care face parte integrantă din lege.

Împărțiți acest articol prietenilor și cunoștințelor


Comentarii

Articole recente

Erori în WordBiz

Maestrul Sportului Mihu vs Nefertiti (robot) 598 - 575

Cupa Argus 2017