Translate

Andromeda2 vs Dezmi 545 - 502


Meciuri memorabile de Scrabble în reluare

 

Andromeda2 vs Dezmi
Andromeda2 vs Dezmi 545 - 502

la 24 aprilie 2013 Internet Scrabble Club, ISCArena: Internet Scrabble Club, ISC, Dictionary: LOC, rated, noescape: ON, challenge: VOID, Data: 24 aprilie 2013

Dana Codreanu

Dana Codreanu, Andomeda2

VIL, LED, TEX, CIL

VIL, -Ă, vili, -e, adj. (Franțuzism înv.) De proastă calitate, demn de disprețuit, ordinar; josnic; abject. – Din fr. vil. < DEX '98.
LED
LED
Desen de la En.wikipedia.org
LED (Light Emitting Diode) subst. (în electronică) Diodă emițătoare de lumină. < DE.
TEX1 ~uri n. Cui mic folosit la confecționarea și repararea încălțămintei. /<fr. tex. < NODEX.
TEX2 ~uri n. Unitate de măsură a gradului de finețe a firelor textile, egală cu greutatea în grame a o mie de metri de fir. /<fr. tex. < NODEX.
CIL cili, s. m. Prelungire protoplasmatică mobilă în formă de fire subțiri, a unor bacterii, a unor infuzori, a unor alge și a unor celule animale, care servește de obicei la locomoție și la deplasarea secrețiilor în organism. – Din fr. cil. < DEX '98.


Laura Dezmirean

Laura Dezmirean, Dezmi

STORNEZI, NUTUIREA

STORNÁ, stornez, vb. I. Tranz. A rectifica o înregistrare contabilă greșit făcută în cartea sau în jurnalul de contabilitate al unei întreprinderi, prin adăugarea sau scăderea unei sume echivalente cu cea greșită. – Din it. stornare. < DEX '98.
NUTUÍRE (‹ nutui) s. f. 1. (TEHN.) Operația de executare a canelurilor în piese metalice sau a ulucelor în piese de lemn. Se poate efectua cu mașini (freze, raboteze, ferăstrău cu lanț) sau manual (cu daltă, pilă, rindea). 2. (POLIGR.) Operație de scobire în foile de mucava sau de carton gros al unui nut (4), care ușurează îndoirea în lucrările de legătorie și de cartonare. Sursa: DE.


Definitii de la Dexonline.ro

Împărţiţi acest articol prietenilor şi cunostinţelor


Comentarii

Articole recente

OCTAVIAN MOCANU CÂȘTIGĂ ÎN MURCIA

Exerciţiul de anagramare nr. 26. LINGVISTICE.