Treceți la conținutul principal

Turneul de Scrabble Târnăveni 1986

Turnee memorabile de Scrabble

Cercul de Scrabble Târnava Târnăveni

prezintă:

Turneul de Scrabble Târnăveni

5-7 septembrie 1986

Arena: Clubul Combinatului Chimic

Cercul de Scrabble TÂRNAVA de pe lângă Clubul Muncitoresc al Combinatului Chimic organizează la Târnăveni a patra Întâlnire de Scrabble a anului.




La organizarea întâlnirii contribuie persoane din conducerea Combinatului Chimic Târnăveni, de la Comitetul Orăşenesc U.T.C., de la Consiliul Judeţean al Sindicatelor.

Aurel Coman
Ing. Aurel COMAN – Preşedintele Cercului de Scrabble TÂRNAVA, coordonatorul acţiunii – are alături un colectiv de inimoşi susţinători: Marcela OPREA, Irina MARIAN, Brigitte SCHARPEL şi Florin IONESCU – arbitraj, Florin OPREA, Tibi VULEA şi Oleg DIMITRIU – secretariat, actriţa Rora DEMETER, împreună cu colegul Tibi VULEA – animatori spirituali.

Este cea mai reuşită dintre întâlnirile scurte de până acum, o întâlnire de referinţă pentru cele care vor urma.
N. Aldea

Extrase din Jurnalul Întâlnirii de Scrabble TÂRNĂVENI – 1986, ţinut de organizatori

 PROLOG

 Totul a început de la o mână de… tineri entuziaşti şi foarte îndrăgostiţi de enigmistică. Au fost Aurel COMAN şi Mircea OPREA (singurul intrus mai în vârstă), Marcela OPREA şi Florin OPREA, Marcel ALBU, Cristi FODOR, Tucu BARBU şi cam atât, iar ca susţinător moral Tibi VULEA, singurul nerebusist, dar prezent peste tot unde se întâmplă spirite… Aceştia au edificat CERCUL DE REBUS TÂRNAVA din oraşul TÂRNĂVANI aşezat pe… TÂRNAVA MICĂ. Şi nu ştiu dacă a fost de vină dificultatea de a răzbi în… REVISTĂ, deşi numele unora dintre cei de mai sus a răzbit, nici nici dacă acest joc numit SCRABBLE înseamnă mai multă competiţie, concurs mai direct cu rezultate memorabile, cert este că la Târnăveni a prins. Câţiva dintre rebusiştii buni au devenit mentori pentru mulţi tineri dornici de a juca scrabble. Microbul s-a răspândit şi astăzi se joacă scrabble în Târnăveni la Clubul Combinatului Chimic şi la cofetăria de vară, la ştrand şi pe terasda cabanei Trei Brazi, se joacă la onomastici şi ceaiuri, iar dacă mă gândesc bine, se joacă înainte, în timpul şi după… PREŢUL SUCCESULUI de la televizor.

Avem vreo treizeci de “legitimaţi” (participanţi frecvenţi la concursurile orăşeneşti), deci 1 la 1000 de locuitori, avem participanţi la concursurile organizate prin toată ţara, la radio şi prin reviste, avem mulţi, foarte mulţi consilieri, chibiţi, amatori printre soţii, copii, soacre, unchi, mătuşi de-ale scrabbliştilor.

Rora Demeter
Avem un Campionat Orăşenesc care-şi derulează etapele săptămânal cu o consecvenţă demnă de apreciat. Totul se desfăşoară în cadrul Clubului Muncitoresc al Combinatului Chimic, cu sprijinul nelimitat al directoarei (pe care cititorii acestui jurnal o cunoaşteţi în majoritate), neobosita, spirituala, imponderabila Rora DEMETER.

N. SCRABBLIST

AŞA A FOST SĂ FIE

Pentru că era normal să fie o întâlnire la Târnăveni.

Solii scrabbliştilor noştri de la toate taberele şi întâlnirile de SCRABBLE au trezit curiozitatea organizatorilor şi interesul participanţilor povestindu-le ceva mai în detaliu ceea ce am povestit în prolog, atrăgându-i cu spiritul şi prietenia lor şi, de ce n-am spune, amintindu-le de acel minunat elixir târnăvean în care afli tot… ADEVĂRUL.

Au fost apoi luni de încordare şi de străduinţe pentru ca totul să iasă bine, ca toţi să fie mulţumiţi. Au fost în special eforturile preşedintelui cercului, Aurel COMAN, neobosit scrabblist şi neobosit organizator, şi ale Rorei DEMETER – directoarea care ne-a deschis uşile clubului şi ne-a deschis inima pentru noi şi pentru voi iubiţi invitaţi.

Dar să nu vă mai plictisim…

De aici începe… 


PROGRAMUL ÎNTÂLNIRII

Joi, 4 septembrie

Vasile Baciu
17.00. La Clubul Muncitoresc al Combinatului Chimic, mare agitaţie. Vasile BACIU citeşte SCRABBLISTUL CU COLŢI DE ARGINT, dar nu-l ascultă aproape nimeni, organizatorii fiind prinşi cu număratul fluturaşilor, numerotatul plicurilor etc., celelalte detalii fiind cvasi-rezolvate.
Între timp au sosit primii participanţi, dintre aceştia IONEŞTII de la Iaşi introducându-se cu imaginea sosirii în primul număr al GRILEI.
20.10. Mai sosesc dintre participanţi şi bucuria revederii pentru unii, a noilor cunoştinţe pentru alţii, generează şarjă după şarjă.
Începe o partidă amicală de SCRABBLE DUPLICAT în Sala Croitoreselor de la Club.
Prima seară se încheie… noaptea târziu când se finisează încă detalii organizatorice la club şi la cazare.
Şi o primă surpriză: încă de la gară, apoi în tot oraşul, participanţii văd AFIŞUL ÎNTÂLNIRII DE SCRABBLE tipărit pentru prima dată în ţară.

Vineri, 5 septembrie

Dimineaţa continuă să sosească participanţi. Se derulează programul normal, cu cazare, o mică plimbare prin oraş, masa la Cantina Combinatului Chimic, servită în condiţii excelente, cu concursul responsabilului acesteia, Nelu MUREŞAN.
15.40. ÎNCEPE…
Relu e peste tot, numai unde-l cauţi nu e. Concurenţii emoţionaţi îşi aranjează ustensilele de concurs pe mese.
Arbitrele se dau cu REVULSIN.
Se va juca partida de SCRABBLE ANTICIPAŢIE.
A DOUA SURPRIZĂ: concurenţii găsesc pe masă primul exemplar al primului Cotidian al vreunei întâlniri de scrabble apărut vreodată, GRILA. Nu ştiu dacă a fost foarte reuşită această foaie, dar redactorii GRILEI ne-au oferit-o din toată inima.
16.00. Deschiderea oficială a întâlnirii. Tovarăşul Gheorghe NAN, directorul Cabinetului de Partid, ţine un cuvânt de deschidere făcând o scurtă dar elocventă prezentare a istoricului localităţii, în finalul spiciului salutând participanţii, urându-le succes deplin în concursuri şi o şedere plăcută în oraş.
16.25. Începe cu adevărat partida, cu A TREIA SURPRIZĂ: extragerea grupelor de litere se face cu bile (din ascuţitori).
Ce se vede de pe margine:
Arbitrele sunt ca nişte ERINII coafate.
O bunică croşetează în timp ce nepoţii încep haiducia prin cantină.

Dragos Gheorghe
Gyocka fumează MĂRĂŞEŞTI; unde le-o fi găsit oare?
18.30. Ninel ALDEA constată că cineva nu s-a înscris. Surpriză, era Nicolae OPRIŞIU care probabil se concentra atât de tare că i-a pierit glasul.

Aflu după partidă că ordinea extragerilor a favorizat un joc deschis, permiţând realizarea unei premiere: O MULTIPLICARE CU 27 într-o partidă oficială.
Grigore R. Scurtu
Autor: Grigore Radu SCURTU din Sibiu, care a şi câştigat partida.
1.
H8
CE
82
G9
CHIBITI
2.
7E
SAVARTI
76
3.
E1
ACRISESI
64
4.
1A
GROZAVEA
419
5.
14G
TOANA
7
6.
6J
SPECIA
18
7.
15B
ULTIMI
10
8.
5D
OS
2
9.
15J
AR
4
10.
C3
DEJUCAM
112
11.
11B
BURFUITI
94
12.
12I
TUNDEAU
70
13.
15A
MULTIMILIARDARE
706
14.
O1
GONFLATA
329
Total 1993
Clasamentul după partidă aduce pe primele locuri scrabblişti consacraţi şi o constatare plăcută: 5 târnăveni în primii 20. I-am fi dorit mai în faţă, dar probabil oboseala organizării a contat în economia disputei.
După concurs îl atac pe Adrian MARIAN, autorul grupelor de litere, clasatabia al 17-lea:
- Cum ţi se pare Adi?
- Cine sapă groapa altuia… păţeşte ca mine…
Se serveşte o cină excelentă şi după aceea toată lumea se deplasează la DISCO-SCRABBLE-MOLOZ.
La muzica foarte bună oferită de disc-jokey-ul Stefan KOPAN, scrabbliştii răspund… scoţând tablele de scrabble. Încep partide libere pe toate mesele şi noi, organizatorii, ne temem că nu va fi apreciat excelentul vin de Târnave şi nu mai puţin gustoasa bere de Reghin la kil… ne-am înşelat… mai că n-ajung!

Azi devenind mâine la DISCO-MOLOZ (e deja trecut de miezul nopţii), aflăm cu plăcere că doi dintre scrabblişti aniversează:
Tinel ALDEA – 3,5 ani, după cum gândeşte!
Adrian MARIAN – 270 ani, după cum arată!
Tinel Aldea la 35 de ani

Adrian Marian la 27 de ani
Şi a doua seară se termină noaptea… foarte târziu…

Sâmbătă, 6 septembrie

9.30 REÎNCEPE…
Relu încurcă şi pe urmă descurcă plicurile…
Lipsesc arbitrele – nu şi-or fi terminat fan(r)dările – şi-l acceptăm în corpul de arbitri pe Florin IONESCU jr.
Pe masa fiecăruia tronează al doilea număr al GRILEI, din care vă recomandăm SCRABBLISTUL CU COLŢI DE ARGINT de Ducu DUCAN şi ÎNTRE REPORTERI, care sunt nescrabblişti. (…)
Şi o nerezolvată… După 3 săptămâni de muncă de analiză şi programare din partea lui Aurel COMAN şi respectiv Marcela OPREA pentru elaborarea clasamentelor pe calculator, FELIXUL ne face surprize, nu prea funcţionează.
10.22. Se face prima extragere. Partida de SCRABBLE EXCLUSIV-REZISTENŢĂ începe cu adevărat.
Ce se vede de pe margine:
După al doilea tur i se face masaj lui Tinel ALDEA, care transpiră… bere.
Rora DEMETER constată că
Odată cu creşterea consumului de energie intelectuală,
Creşte vertiginos consumul de apă minerală.
În timpul concursului ne vizitează directorul tehnic al Combinatului Chimic, dr. ing. Vasile CERGHIZAN, care rămâne foarte plăcut impresionat de “atmosferă”.
Daniel VASILIU – 7 ani şi Laurenţiu COCEI – 7 ani joacă la tabla magnetică, probabil scrabble e boală congenitală.
Rezistă până la capăt 11 participanţi, din care-i remarcăm pe concetăţenii noştri Aurel COMAN, Ştefan PETRI şi Mihai ŢIŢIRIGĂ, un jucător cu cca două luni vechime de scrabblist.
SURPRIZĂ - Grigore Radu SCURTU, câştigătorul ANTICIPAŢIEI, rezistă numai 12 tururi.
Partida se termină în jurul orei 15.00.
După masa de la ora 16.00, se atacă Partida de SCRABBLE DUPLICAT.
 
 
Se joacă în linişte, concentrarea tuturor jucătorilor atingând paroxismul.
Cei de pe margine muncesc şi ei, Florin la clasamente, Tibi şi Rora “animând” concurenţii cu cafea şi alte întăritoare, arbitrele cu ale lor.
Nicolae OPRIŞIU se concentrează atât de tare de am impresia că nu va mai rămâne nimic pe scaun.

Claudia Mihai
Partida se termină la ora 19.15 cu victoria Claudiei MIHAI.
După cină ne deplasăm din nou la DISCO-MOLOZ.
Rora şi Relu – factotum-ul acestei întâlniri – le oferă din nou muzică, vin, bere dar, bineînţeles, scrabbliştii joacă partide libere, scrabble antidicţionar şi dansează foarte puţin.
La redacţia GRILEI se adună tot mai mulţi colaboratori.
Ne luăm “LA REVEDERE” spre dimineaţă, şi nu pentru mult timp.

GRILA ANTIDICTIONAR

de Tinel ALDEA
 Duminică, 7 septembrie

9.30. Participanţii se reîntâlnesc la Clubul Combinatului Chimic şi fiindcă nu vine autobuzul, deplasarea la sala de joc se face “per pedes”, o gimnastică de altfel excelentă după două zile şi mai ales două nopţi de concurs, muncă, corectură şi disco.
10.15. Începe concursul pentru CUPA TÂRNĂVENI 1986.

CUPA ORAŞULUI TÂRNĂVENI 1986


 
Problema PAS DE DEUX

PAS DE DEUX, o problemă de Scrabble integral, cu următoarea restricţie: cuvintele depuse nu trebuie să conţină 2 litere consecutive care să fie cuvinte de 2 litere din dicţionarul oficial.
În caz contrar, se scade din punctajul total numărul de grupuri de 2 litere care sunt cuvinte admise la scrabble.
Punctajul total este egal cu numărul literelor depuse pe tablă.
Soluţia câştigătorului, Daniel RUSE:

Adrian Marian
Se joacă Scrabble integral PAS DE DEUX – o problemă originală elaborată de Adrian MARIAN din Târnăveni. Ideea a fost o plăcută surpriză pentru toţi participanţii. Fiindcă arbitrajul l-a asigurat Adrian MARIAN, Ninel ALDEA joacă şi el pentru prima dată la Târnăveni, pe tabla magnetică a Cercului TÂRNAVA.



GRILA îşi aşteaptă cititorii… Spicuim:

Marcela OPREA – Cred că de ziua lui, Tinel ALDEA ne-a servit cognac de la solduri…
Tinel ALDEA – Deviza mea după ANTICIPAŢIE: Veni, Vidi, Roiu, că de câştigat a câştigat Grigore Radu SCURTU.
Şi din superlativele scrabbliste:
Cea mai atrăgătoare: tabla magnetică a lui Aurel COMAN.
Cel mai des-hidratat: Tinel ALDEA.
14.00. La restaurantul TÂRNAVA ne simţim foarte bine, ca-n undele Târnavei, fără să fi intrat la apă.
Tabla magnetică – devenită un original afişier – atrage ca… un magnet.
Se serveşte aperitivul şi după aceea începe…

FESTIVITATEA DE PREMIERE

Aurel COMAN înmânează laureaţilor diplome şi câte o frumoasă cupă.

ANTICIPAŢIE
1. Grigore Radu SCURTU
2. Viorel NAGHI
3. Vasile UDILĂ

EXCLUSIV-REZISTENŢĂ
Cu 11 participanţi pe locul 1, Cupa este trasă la sorţi, fiind câştigată de Alexandru Cristian IONESCU.

DUPLICAT
1. Claudia MIHAI
2.  Viorel NAGHI
3. Nicolae OPRIŞIU

CUPA ORAŞULUI TÂRNĂVENI 1986
1. Daniel RUSE
2. Gelu CRUCERIU
3. Francisc KONICIKA

Clasament general TÂRNĂVENI 1986

Maestra Sportului Claudia MIHAI
1. Maestra Sportului Claudia MIHAI, A.S. Acumulatorul Bucureşti 289 p





Viorel NAGHI
 2. Viorel NAGHI, C.S. Arad 261,33





 3. Grigore Radu SCURTU, C.S. Sibiu 176,33





Tinel ALDEA
4. Tinel ALDEA , C.S. Chindia Târgovişte 161,5





Vasile POPA
5. Vasile POPA, C.S. Schepsis Deva152





Ruxanda VASILIU
6. Ruxanda VASILIU, C.S. Constructorul Sf. Gheorghe 145





Vasile UDILĂ
7. Vasile UDILĂ, C.S. Sibiu 125





Nicolae OPRIŞIU
8. Nicolae OPRIŞIU, C.S. Constructorul Sf. Gheorghe 120,33






9. Aurel COMAN, C.S. Târnava Târnăveni 119




Tudor CANŢER
10-11. Tudor CANŢER, C.S. Sibiu 114





Leontin Dimitru MOŢ
Leontin Dimitru MOŢ, C.S. Arad 114





Ştefan PETRI
13. Ştefan PETRI, C.S. Târnava Târnăveni 99





14. Costin POPAZU, Bucureşti 88,33
15. Daniel RUSE, Bucureşti 75,5

16. Liliana COCEI, Bucureşti 70




Miron ILIESCU
17-19. Miron ILIESCU, C.S. Constructorul Sf. Gheorghe 69





Alexandru Cristian IONESCU
Alexandru Cristian IONESCU, A.S. Drumuri Iaşi 69





Mihai ŢIŢIRIGĂ
Mihai ŢIŢIRIGĂ, C.S. Târnava Târnăveni 69





Vasile BACIU
20. Vasile BACIU, C.S. Târnava Târnăveni 62,5





Alexandru PETRESCU
21-22. Alexandru PETRESCU, C.S. Bucureşti 50





Aurel MOŢIU, C.S. Arad 50

Gabriel ENE23. Gabriel ENE, C.S. Bucureşti 35,33





Mihai TĂTARU
24. Mihai TĂTARU, Piatra Neamţ 31,5





25-26. Adorjan BUZOGANY, C.S. Târnava Târnăveni 31,33
Alexandru MANOLEAlexandru MANOLE, Piatra Neamţ 31,33





Adrian MARIAN
27. Adrian MARIAN, C.S. Târnava Târnăveni 31





Sorin RĂDOI
28. Sorin RĂDOI, C.S. Sibiu 30





Lucia BREZAI
29-30. Lucia BREZAI, Mediaş 27






Aurora VOINESCU
Aurora VOINESCU, C.S. Bucureşti 27





Gheorghe DRAGOŞ
31. Gheorghe DRAGOŞ, C.S. Târnava Târnăveni 26





32-33. Emil DOBRE, C.S. Constructorul Sf. Gheorghe 25,33
Gelu CRUCERIUGelu CRUCERIU, C.S. Tibiscum Caransebeş 25,33





Ştefan FULI
34-48. Ştefan FULI, C.S. Târnava Târnăveni 25





Gabriel BREZAI
Gabriel BREZAI, Mediaş 25





Ştefania IORDACHE
Ştefania IORDACHE, C.S. Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi 25





Alexandru CZAHER
Alexandru CZAHER, Călineşti 25




Vasile COSTEA, C.S. Târnava Târnăveni 25
Marcel ALBU
Marcel ALBU, C.S. Târnava Târnăveni 25





Francisc KONICIKA
Francisc KONICIKA, Petroşani 25





Ioan DĂLĂLĂU, C.S. Târnava Târnăveni 25
Lucian MOŢIU
Lucian MOŢIU, C.S. Arad 25





Doina BRAD
Doina BRAD, A.S. Cinescopul Bucureşti 25





Laura DRAGOMIR
Laura DRAGOMIR, A.S. Cinescopul Bucureşti 25





Paula CHIROŞCĂ
Paula CHIROŞCĂ, Piatra Neamţ 25





Adrian ŞUTEU, C.S. Târnava Târnăveni 25
Alexandru RĂDULESCU
Alexandru RĂDULESCU, C.S. Sibiu 25





Ioan EFTODIE 25
49. Carmen DUCAN, C.S. Târnava Târnăveni 20
Pamfil BREZAI
50-51. Pamfil BREZAI, Mediaş 10





Fănel SITA, C.S. Târnava Târnăveni 10

Ninel AldeaNinel Aldea, Bucureşti arbitru






Câştigătorii sunt felicitaţi, îmbrăţişaţi şi bineînţeles devin primii solicitaţi la autografe pe GRILA 3 a organizatorilor.


Gabriel Ene
Purtătorul de cuvânt al musafirilor, Gabriel ENE, îşi prezintă tradiţionalul








Dragi prieteni,

            Iată-ne, de câteva zile, oaspeţi primitori şi amabili ai gazdelor noastre terifiante de-a dreptul (sau de-a stângul, după preferinţe).
            Am fost primitori întrucât am primit invitaţiile şi tot ceea ce s-a pus pe mese (în sala de joc sau în alte săli amenajate special pentru noi). Amabili am fost din aceleaşi motive.
            Vreau să aduc întregii adunări salutul fierbinte al unuia dintre cei mai inimoşi scrabblişti, Mihai COVACIU, care în Algeria fiind, nu ne uită.
            De fapt datorită lui am ajuns eu să urc treptele afirmării în scrabble, căci, nefiind el, îmi revine mie sarcina plăcută, pentru mine, de a vă ţine discursuri.
            Încerc să-l întrec, dar nu reuşesc deoarece are fuleul mai mare.
            Ceea ce ne-a surprins încă de la primul pas făcut pe peronul gării a fost risipa de hârtie făcută. După cum aţi remarcat, afişele au împânzit oraşul.
            Aşteptăm ca în luările de cuvânt să se trateze acest aspect în mod autocritic.
           
Rora Demeter
Oboseala de pe drum este repede alungată de prezenţa încântătoarei şi sufletistei Rora DEMETER, de unde se vede că Aurel COMAN a învăţat ceva pe linia tacticii şi a strategiei.
            Formalităţile sunt făcute foarte repede, echipa TÂRNAVELE acţionând prompt, ca de altfel pe tot parcursul, pentru a rezolva pe loc orice solicitare.
            Singurele nemulţumiri manifestate sunt legate de cazare. Împerecherile pe fiecare cameră în parte nu au corespuns, cu excepţia perechii arhicunoscute Puiu – Tinel (sau Ţine-l). Îl rog pe Bebe (Vasile POPA) să ţină cont de asta la Hunedoara.
            Apropo de Tinel, a împlinit – deşi nu arată – vârsta de 35 de ani. Chiar dacă nu o arată, fiţi liniştiţi, a depăşit perioada şorţuleţului şi a poeziilor. Acum spune bancuri. Cu marinari, matrozi şi alte asemenea specimene din branşă. Oricum, la cei 35 de ani am auzit că se retrage din activitate. Nu ştiu din care, dar asta are mai puţină importanţă.
            Îi urăm LA MULŢI ANI!, urare pe care i-o adresăm şi lui Adrian MARIAN, pentru cea de-a 27-a literă extrasă din sac (până la 100 mai are).
            La MOLOZ, sau prin anagramare în altă parte, am petrecut clipe minunate până la uitarea de sine şi de la uitarea de la mână pân-la gură. Ce noroc că am plătit toate taxele de la început.
            Bebe a tranşat net în favoarea lui duelul de la distanţă cu Dan URSULEANU în arta de a spune bancuri. Oricum, pe Tinel nu l-a acoperit.
            Datorită lui Bebe, noi, BUCLUCAŞII am ajuns de râsul lumii. Că noi râdeam de Bebe e una, dar să râdă ceilalţi de noi e cu totul altceva.
            Târnăvenii, atunci când au avut timp, s-au simţit bine în mijlocul nostru, singura lor părere de rău fiind prilejuită de absenţa unui anumit grup de turişti de peste ocean, care au fost aduşi până la noi cu vaporul, bineînţeles. Se pare că la întoarcere s-a ciocnit cu un altul, şi dacă vreţi să ştiţi urmarea, îl întrebaţi pe Tinel.
            În fine, poate mai am treabă şi voi mă reţineţi. Voi încheia, nu înainte de a  mulţumi în numele tuturor invitaţilor pentru organizarea ireproşabilă a acestei tabere pe care nu o vom uita mult timp.
            De altfel, Nicolae OPRIŞIU, cu fair-play-ul care-l caracterizează s-a recunoscut depăşit.
            Iată că târnăvenii au ridicat şi mai sus ştacheta înălţată cu multă trudă şi pasiune de Nicu Oprişiu, spre cinstea lor şi a tuturor celor care i-au sprijinit.
            Să vedem cine ne sprijină pe noi după acest banchet.
            Încă o dată mulţumirile noastre ale tuturor şi felicitările de rigoare pentru această propagandă făcută scrabble-ului!
Gabriel ENE

 … Şi fiindcă competiţia e competiţie, şi pentru că partidele s-au terminat fără ca “luptătorii” să fie epuizaţi cu adevărat, începe printre fripturi, pepsi şi pahare cu bere un zăngănitor duel al epigramelor.

Rubricii REPLICI

Au apărut înţepături
Ce nu sunt date sub centură
Şi bine c-am rămas corecţi
După atâta SCRABBLE-TURĂ!

CONCURENŢILOR

ANTICIPAŢIA şi DUPLICATUL
- care răpeşte din potenţă -
La anul nu le veţi juca
Deci fiţi atenţi la REZISTENŢĂ!

ORGANIZATORILOR

Voi ne-aţi promis încă din Tei
RĂZVIN şi VADRA
Şi le-am adus şi pe femei
Dar unde-i VADRA?

ORGANIZATORULUI PRINCIPAL

Noi Buclucaşii te iubim
Cu greu amice azi te părăsim
La revedere dragă RELU
Pe luna viitoare, c-apare TULBURELU!

MOLDOVENILOR

De jucaţi cu Buclucaşii
Astăzi noi vă suntem naşii
Recunoaşteţi-vă-nvinşi
Capotaţi în turul şinşi!

UNUI CÂŞTIGĂTOR (G.R. SCURTU)

În Târnăveni ai pierdut şlemul
Ce ţi-l doreai atât de mult
Stăteai prea bine cu antrenul
Şi-a zis Claudia prea-i mult!

LA DISCO-SCRABBLE-MOLOZ

La Târnăveni s-au petrecut şi lucruri grave
Dar am avut puţin noroc
Că SCRABBLE am uitat să joc
…Am învăţat ce-i vinul de TÂRNAVE!

GRILEI, pentru caricatura VIN IONEŞTII

Ieri am văzut că ştiţi să desenaţi
Însă vă facem o figură
Că nu plecăm de nu ne daţi
Purcelul din caricatură!

TACTICA

Claudia ne-a arătat că este cazul
Având atâtea cunoştinţe-n DEX
Că trebuie să mai schimbăm macazul
În scrabble nu e loc de sex!

DIN NOU GRILEI

De când citit-am GRILA m-am gândit
Şi asta-n modul cel mai clar
De m-abonez la ea-i mai potrivit
Că REBUSUL apare mult mai rar!


Împărţiţi acest articol prietenilor şi cunostinţelor




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Turneul de Scrabble Timișoara, 29-30 iulie 2006

Turnee memorabile de Scrabble Timișoara 29-30 iulie 2006 Competi ția: Campionatul Na ț ional Individual de Scrabble - Seniori, etapa a IV-a. Organizator: Clubul Sportiv FITT TIM-TEAM Timi șoara . Arena ș i cantonamentul: Casa Tineretului din Timi șoara. Vremea: z ăduh mare, ostoit prin incursiuni periodice la Festivalul Berii, Vinului ș i Pastramei de l âng ă Stadionul Dan Păltinişanu. Foto: Laurian Ieremeiov - organizatorul principal al turneului  Grup de scrabbleri la Timi ș oara 2006  

Dicționarul de cuvinte scurte Vasile Nichiforov

Dicționar de cuvinte scurte Dicționarul Vasile Nichiforov La începutul anului 1990 Vasile Nichiforov anunța realizarea unui Dicționar de cuvinte scurte conceput după principiile riglei de calcul. Câteva pagini din dicționarul Nichiforov, recuperate prin amabilitatea lui Luigi Mara:     Împărţiţi acest articol prietenilor şi cunostinţelor

Scurtă lecție de tactică de Maestrul Sportului Mihai Negrea

Meciuri memorabile de Scrabble Maestrul Sportului Michi vs Waxberry (robot) 598-597 la 9 septembrie 2014 Arena: WordBiz, Internet Scrabble Club , ISC. Dictionary: LOC, time: 60 0 rated, noescape: ON, challenge: Data: 09:Sep:14 În finalul partidei, Maestrul Mihai Negrea, Michi,  îl păcălește tactic pe Waxberry, unul dintre cele mai puternice programe informatice pentru jucat scrabble. Magistrul urzește fără taină o multiplicare cu 6 a literei G, iar robotul, cu sufletul curat, ignoră primejdia și pierde avansul pe care chiar și un cadet ar fi știut să-l apere. Michi - iaaeien                 Waxberry - arnafst 1) CHANGE - addefim         H4 frans 40 - tta?trl 2) 9G med 26      - adefimv 6F tratatUl 61 - sutilnb 3) 5J vafe 59     - adeiimt J2 bulvan 39 - daiplst 4) 10I imediat 74 - aceinoz N8 plastida 70 - ipdibcu 5) O2 cazonei 137 - eilostu O13 cub 68 - aujdiip 6) 11C solutie 68 - ?eennrr