Translate

România la primul Campionat Mondial de Scrabble - Elveţia 1991


Campionatul Mondial de Scrabble Franţuzesc 1991

Organizator: Fédération Suisse de Scrabble
Data: 4-11 august 1991

Locul: Fleurier, cantonul Neuchâtel, Elveţia

RAPORTUL

şefului delegaţiei României, Dorina ARHIP

Fleurier
Gara Fleurier
Foto de la Travers-info.ch
În perioada 4 – 11 august 1991, o delegaţie sportivă a României formată din 2 sportivi (Lucian MĂNESCU şi Dorina ARHIP), desemnaţi în urma unui concurs special de selecţie, a participat la a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Scrabble Francofon, desfăşurată în acest an la Fleurier, Elveţia.
Au fost prezente loturi de sportivi din 7 ţări francofone membre ale Federaţiei Internaţionale de Scrabble Francofon: Belgia, Elveţia, Franţa, Quebec (Canada), România, Senegal, Zair.
Lucian MĂNESCU
Lucian MĂNESCU
Sportivii români au luat parte la Campionatul Mondial Individual şi la Campionatul Mondial pe perechi. În urma celor 4 partide desfăşurate la categoria perechi au ocupat locul 161, iar după cele 5 partide ale concursului individual s-au situat pe locurile 117 (Lucian MĂNESCU) şi 119 (Dorina ARHIP).
Delegaţia Română a avut mandat de reprezentare a F.R. Scrabble – Comisia de Scrabble Francofon la reuniunea extraordinară a FISF, ţinută cu acest prilej, în zilele de 5 şi 10 august. În acest fel s-a participat activ la elaborarea statutului FISF, la alegerea noului său preşedinte şi a fost anunţat conducerii FISF şi delegaţiilor federaţiilor prezente cel de-al 2-lea Festival de Scrabble Francofon care va avea loc în septembrie la Sinaia.
Deoarece a fost prima prezenţă a României la Campionatele Mondiale de Scrabble Francofon, participarea sportivilor români a fost salutată călduros de conducerea comitetului de organizare şi de toţi participanţii la concursurile pentru desemnarea campionilor mondiali la scrabble francofon.

Dorina ARHIP
Dorina ARHIP
În continuare, Raportul se referă la hotărâri adoptate în şedinţele FISF şi la diverse rapoarte şi discuţii în cadrul reuniunilor.
Dintre cele mai importante:
- Adoptarea Statutului FISF;
- Alegerea Dlui Yves GILBERT (Franţa) ca preşedinte al FISF şi a Dlui Francis CHARLIER (Belgia) ca vicepreşedinte.

19.08.1991, Dorina ARHIP


Rezultate

Christian Pierre
Christian Pierre
Foto de la Champions.ortograf.com
Individual. 1. Christian Pierre, Belgia, 4457 p /4472, Campion Mondial

Perechi. 1. Christian Pierre, Belgia - Jean-Pierre Hellebaut, Belgia,  Campioni Mondiali
Împărţiţi acest articol prietenilor şi cunostinţelor


Comentarii

Articole recente

OCTAVIAN MOCANU CÂȘTIGĂ ÎN MURCIA

Exerciţiul de anagramare nr. 26. LINGVISTICE.