Translate

Atleți polisportivi: SCRABBLE şi TIROLIANA

Atleți români polisportivi 

  SCRABBLE şi TIROLIANA

 
Muzica: Destructoid, MK2, Dance și electronică, de la Youtube.com

Protagonista:

Codrina Siteanu-Stoianov SCRABBLE  şi TIROLIANA  Codrina

Tiroliana este un sport extrem care consta in deplasarea la inaltime pe o coarda intinsa intre 2 puncte fixe. Deplasarea se face prin forta gravitationala cu ajutorul unui dispozitiv cu scripete. Recuzita mai cuprinde o a doua coarda si o centura de siguranta.

Scrabble este un joc practicat ca sport in Romania si in Senegal. In alte tari Scrabble este un joc de divertisment, de societate sau de simpla competitie.
Cererea de brevet de inventie nr. 2752158 pentru Game Apparatus a fost depusa de americanul James Brunot in 28 octombrie 1954 la Biroul American de Patente. Sotii Helen si James Brunot cumparasera descrierea jocului Scrabble de la americanul Alfred Butts, adevaratul inventator al jocului, cel care nu a reusit din 1931 pana in 1954 sa-si breveteze singur inventia http://mosgerila.com/scrabble/ini/is_scrabble.htm.
Scriitorul american Vladimir Nabokov arata in cartea sa Lolita ca Scrabble era la moda in America pe la 1790 sub numele de Alfavit - un vechi joc rusesc de noroc si indemanare http://mosgerila.com/ev/cronicascrabbleNabokov-Covaciu.htm.
In Romania Scrabble este marca inregistrata la OSIM din 5 august 1993. Marca nr. 63800 SCRABBLE este proprietatea intreprinderii americane Mattel, prin firma germana de avocati J.W. SPEAR&SONS LIMITED.

Împărṭiṭi acest articol

 

Comentarii

Articole recente

Exerciţiul de anagramare nr. 26. LINGVISTICE.

OCTAVIAN MOCANU CÂȘTIGĂ ÎN MURCIA

Revista de Scrabble BUFNIŢA ALBASTRĂ